©XV PRODUCTION 

  • Gray Instagram Ikon
  • Grey Facebook Icon

DEN LOKALA 

SÖMNADSSTUDION

Inom Textilstudion finns en ambition att vara den nya generationens textilföretag. Genom textil och med en stor känsla för entreprenörskap och nytänkande vill företaget erbjuda en lokal sömnadsfabrik. Textilstudion har sin ateljé i textilstaden Borås. En stad som i mitten på 1950-talet var ett centrum för textilbranschen med blomstrande fabriker, som t.ex. Algots och Eiser. Under senare år har staden en mer blandad industristruktur, med konfektionsindustri och handels- och postorderföretag. Högskolan i Borås ses idag som landets mest framstående skola inom textil. Vetenskap, kultur och nya innovationer knyter an till det textila arvet. Det är på detta arv som Textilstudion vill bygga vidare på. Textilstudion vill göra det möjligt för textilföretag att sy upp provplagg lokalt. Dessutom erbjuda skräddarsydda lösningar gällande textilier i hem- och arbetsmiljö. Genom att ta tillvara på kunskap och resurser som finns i vår närmiljö blir arbetet effektivare och samtidigt mer energisnålt då vi slipper onödiga transportutsläpp. 

Vi värderar samarbete och tror starkt på att lokala företag skall stötta varandra. Några av de företag som vi samverkar med är färgeriet och 3PL företaget Korallen AB, det cirkulära texil-projektet Re:textile, tryckeriet Tobex och sömnadsstudion Idésömnad. Har du också ett företag inom textil i närområdet? Kontakta oss så ses vi över en kaffe! Släng iväg ett mejl till info@textilstudion.se eller slå en signal på 0709244396. 

DEN CIRCULÄRA TEXILINDUSTRIN

Textilstudion tror på en cirkulär textilindustri. Därför har vi ambitioner att främst arbeta med redan befintliga material. Re:Design tror vi är något att räkna med i framtiden. Företag behöver ta ansvar och göra allt vad de kan för att bevara vår planet i så gott skick som möjligt till nästa generation. Re:design handlar om att ta tillvara på produkter i lager och göra någonting nytt av dem. Det kan vara att sy om ett par byxor till en kjol, där grunden behålls men plagget designas om. Det kan också handla om patchwork, då en klipper isär plagget, syr ihop den till olika ämnen/stycken eller skapar som nytt tygstycke av dem. Re:design är ett inspirerande tillvägagångssätt där möjligheterna är oändliga. 

Genom ett samarbete med Re:textile på Texile Fashion Center i Borås har plagg sytts om och förnyats till svenska varumärken. Under februari 2017 till Lindex räkning och just nu arbetar vi med ett nytt projekt tillsammans med Cheap Monday.